Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak zvýšit imunitu

 Sirup z aloe

aloe.jpg

Utrhneme několik lístků, umyjeme, otřeme je a do mikrotenového sáčku uložíme na tři dny do ledničky, aby aloe zaktivizovala více užitečných látek, které obsahuje. Potom ořežeme ostny a vytlačíme obsah lístků do sklenice – půl sklenice šťávy, polovinu tohoto množství přidáme medu. Bereme po jedné pl před jídlem třikrát denně. Celkem držet tuto kúru alespoň měsíc.

Jak zvýšit imunitu

Po 1 pl rozinek, sušených meruněk, vlašských ořechů a medu. Brát této směsi po 1 pl 3x denně před jídlem. Je to chutné. Kašel zmizel, ale někdy, když jde paní Busova spát, cítí lechtání a dráždění v průduškách.

Proti tomu může pomoci poduška z aromatických bylin, jako je dobromysl, meduňka apod.

Čága – zimní lék

caga.jpg

Čaga parazituje na bříze. Usuší se a rozdrtí na prášek. Zaléváme ji vodou teplou do 45 st. C.

2 díly práškové čágy, 5 dílů teplé vody, zamícháme, necháme odstát. 250 g kravského másla, do toho přidáme 70 g propolisu, nahřejeme na vodní lázni, smícháme. Odstátou čágu scedíme, před jídlem vezmeme 3 pl čaje z čágy a potom sníme 1 pl másla s propolisem.

Sibiřané při loveckých výpravách na kožešinovou zvěř požívali čágu, aby se posílili a zvýšili si imunitu.

Při gastritidě čágu nebrat!

Jeřabiny a čága – zalít teplou vodou a pít.

Befungin – výroba (lze objednat pomocí internetu)

befungin.jpg

Kus čágy dát do vody, aby změkla, potom ji nastrouhat na prášek, vysušíme jej. 1 díl čágy zalít 5 díly studené vody, 48 hodin stát – je to Befungin. Nekazí se, jen časem více zhoustne.

Pít po půl sklenici před jídlem 3x denně. Nachlazení zmizí, zvýší se imunita.

Při nachlazení zalít čágu vařící vodou, nechat trochu zchladnout a pařit v tom nohy. Nachlazení odejde.

Jak nesplést čágu s chorošem. Čága má černý povrch, uvnitř má rezavou barvu s bílými žilkami. Čím výše roste, tím má lepší vlastnosti. Má růst na staré, ale živé bříze.

 

 

 

Dysbakterióza a upevnění imunity

30 ml čaje z čágy, 100 g klikvového moštu, půl čl medu. 2x denně sklenici, ne déle něž 3 týdny.


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

přirodni medicina

kaminek ,23. 11. 2012 21:37

Moc zajimave a pomaha to jsem nadšena vašimy strankami
Už jsem toho přečetla hodně ale tohle je dostupne levne a fakt pusobi pokud to člověk bere jako pomoc vyhnout se chemii Kamoš tvrdi že do hrobu ma jit tělo opotřebovane tak se mi směje že se zabyvam přrodni medicinou Ja zas řikam že žit život se ma žit a pokud jste ok je to jedno kolik vam je protože pokud jste fit nic neni problem a pokud je tak tak ho lip zvladnete když jste v pohodě

Dotaz na čagu a gastritidu

Miloš Stašiňk,20. 7. 2012 8:09

Mohu se zeptat proč je čaga u gastritidy kontrindikována? Většinou se právě všude na tuto chorobu doporučuje a já ji jeden měsíc i užíval. Avšak mně spíše (pravda) nepomohla. Můžete to více rozvést. Děkuji.
Miloš
proinfo@seznam.cz