Jdi na obsah Jdi na menu
 


Recepty na posílení imunity

 Bronchitída

Používat včelařské produkty, vepřové sádlo, kravské máslo a přidat tam kakao. 100g másla, 100 g vepřového sádla, 100 g medu, smíchat pečlivě, 50 g kakaa přidat do směsi a opět promíchat, ze dvou listů aloe vymačkat 2 pl šťávy. Smíchat. Ráno 1 čl dát do mléka a pít , totéž před obědem a večeří.

Kapky do nosu

10 suchých listů eukalyptu rozdrtit a dát do tmavé sklenice, nalít na to 200 g rostlinného oleje. Nechat odstát. Pak 5 – 6 kapek kapat do nosu.

Po neuroinfekci po přechozené chřipce

Pacientka začala brát na špičku čl sody do sklenice vody. Léčí to nejen choroby z nachlazení, ale i mnoho jiných chorob. 2x denně 15 minut před jídlem. Po jídle to působí jako projímadlo.

Komentář odborníka

Tento recept není dostatečně prověřený.

Častá nachlazení

Tři křepelčí vajíčka ráno nalačno a večer také po dobu 40 dní. Zvyšují imunitu.

Křepelčí „gogl mogl“

4 křepelčí vajíčka, 2 sklenice mléka, přidat med a šťávu z půlky citrónu a ušlehat to do pěny. Dodává to hodně sil.

Komentář lékaře

Křepelčí vajíčka jsou Božím darem. Má-li někdo gastritidu, dávat tam méně citrónové šťávy. Má-li někdo kameny ve žlučníku, raději pro začátek místo 4 vajíček brát dvě.

Rýma

Promývání nosu slanou vodou pomáhá od rýmy.

Rozdíl mezi nachlazením a chřipkou

Chřipka je jako výbuch, zatímco nachlazení je jako pomalu se rozvíjející požár. Chřipka nastupuje prudce a má prudký průběh. Trpí při tom nos, toto místo je vstupem infekce.

Léčení nachlazení a chřipky přírodními antibiotiky

Dát dvě velké šišky do igelitového sáčku a dýchat tu vůni smoly ze šišek při ochraptělém hlase. Propolis dát do úst a rozpouštět jej v ústech. Potom další výborný lék je nápoj z brusinek, černého rybízu, borůvek a klikvy. Vymačkat šťávu z bobulí, je možno použít třeba jen černý rybíz. Přidat med, nebo 100 g cukru, 100 g vodky a převařenou vodu, ale ne horkou, také propolis přidat. Na dva dny dát odstát. Potom možno brát po 50 g.

Na nachlazení

Oškrábat nehty trošku česneku a potírat tím tyto body: mezi obočím na čele, pod očima na spodním okraji očnice, za uši a na oblast brzlíku. V průběhu dne to děláme každé dvě hodiny. Zabírá to výborně proti nachlazení.

Na nachlazení recept od prababičky

Křen nastrouhat nahrubo, dát do dvou igelitových pytlíků, obujeme sáčky na nohy tak, aby chodidlo bylo na křenu, na to oblečeme teplé ponožky. Předtím natřít chodidla olejem. Možno s tím jít spát.

Inhalace proti nachlazení

2 stroužky česneku najemno podrtit, 1 pl semen kopru, obojí dáme do 2 l vody, povaříme asi 2 – 3 minuty a inhalujeme. Lze použít i pro prevenci chorob z nachlazení. Čistí to plíce a odtud celé tělo.

Kůra jívy proti angíně a dysbakterióze

Je to přírodní antibiotikum. 1 pl sušené kůry jívy zalijeme 1 sklenicí vařící vody, necháme odstát. Je to hořké, žlučopudné,posiluje to peristaltiku střev. Při angíně tím kloktat, pít po čtvrtině sklenice, aby se zlepšila tvorba žluči, možno pít i při dysbakterióze.

Rýma, nachlazení

Masírovat nos od kořene směrem k chřípí 36x.

Masírovat vnitřní okraje obočí 10x ve směru hodinových ručiček a naopak.

Masírovat bod che-gu (4. bod na dráze tlustého střeva mezi palcem a ukazovákem ruky) 10x ve směru hodinových ručiček a naopak.

Španělský plášť

Na postel dáme igelit, na něj prostěradlo, namočíme do studené vody a vyždímáme další prostěradlo, člověk si nahý lehne a zabalí se do něj a potom se přikryje teplou těžkou dekou. Z počátku je mu chladno, ale časem se začne potit. Odvedou se tak přes kůži toxiny a usazeniny. Po dvou hodinách vstát, utřít se a teple se obléci.

Nachlazení

1 čajová lžička najemno nastrouhaného čerstvého kořene zázvoru, 1 čl medu, šípkový čaj a šťávu z ½ citronu. Jíst med se zázvorem a zapíjet čajem s citronem. Nic jiného ten den nejíst.

Do termosky nasypat sklenici podrcených šípků, zalít 1 l vařící vody, 1pl medu a nechat do rána stát. Podávat teplé.

Na špatné hlasivky při nachlazení - bez cukru

Do čajníku 1 pl šípků, 1 čl plodů kaliny a 1 čl plodů jeřabiny zalít vařící vodou, nechat 15 minut stát. Potom teplé popíjet.

Prevence proti nachlazení:

·         Pomačkat maliny, dát do zelného listu a zapéct v troubě. Jsou tam antioxidanty, vitamíny, minerální látky, podporuje to také mužskou potenci, podporuje ženám plodnost, léčí to nervový systém.

·         Koupání v zimní přírodě. Chození po sněhu. Každý den ráno 70 kroků v potoku. Není-li to možné, tak nechat do vany téci studenou vodu a udělat 70 kroků. Potom nohy vytřít do sucha. Ráno se polévat kbelíkem studené vody. Asi po měsíci zmizí problémy se záněty vedlejších nosních dutin a již se nevrátí.

Recept proti nachlazení od Menšikova, generála a gubernátora Sakt-Peterburgu, pobočníka cara Petra Velikého

1 čl černého čaje, 50 g vodky, 1 čl medu, trošku horké vody – asi 2dcl, přivést k varu, nechat ochladnout na teplotu vhodnou pro pití a vypít, zabalit se a vypotit se. Malachov navrhuje v tomto receptu nahradit vodku postrouhaným kořenem zázvoru. Potem odcházejí toxiny a nachlazení.

Recept při nachlazení pro lenošné

2 pl. pomačkané klikvy, 1 čl. cukru (medu), podle chuti šťávy z citrónu, zalít horkou vodou a pít při nachlazení. Klikva obs ahuje mnoho vitamínu C a minerální látky, které působí jako imunostimulátor.

Česneková inhalace

3 pl máty, 3 pl mateřidoušky, 3 pl heřmánku (rozpouští hleny), zalijeme do hrnce jedním litrem vařící vody, přivedeme k varu, odstavíme a propasírujeme celou hlavičku česneku, který obsahuje fytoncidy a likviduje více než 300 druhů baktérií. Inhalujeme s hlavou zakrytou dekou nebo ručníkem.

Recept na rýmu s propolisem od lékařky

15 g propolisu, 20 g smoly, 50 g vnitřního sádla nebo kravského másla. Na mírném ohni nahříváme a mícháme. Vaříme asi 5 minut. Pěnu sebereme a vyhodíme. Při rýmě kousek odřízneme, podržíme v ruce (začne se to rozpouštět) a vytřeme nos, který jsme předem vypláchli slanou vodou. Mažeme též chřípí nosu zvenčí. Během ½ hodiny se začíná dýchat nosem. Nelze používat při alergii na včelí produkty.

Jak posílit imunitu           

Opakovaná nachlazení – kašel, rýma, chřipka. Po chřipce opakovaná nachlazení a zimomřivost. To vzniká také po těžkých stresech.

Je-li zimomřivost a jí se mnoho mléčných výrobků, které jsou hlenotvorné, posiluje to také zimomřivost a chybí chuť k jídlu. To vše jsou předpoklady pro vznik rýmy.

Dělat dechová cvičení – prudké nádechy nosem a obracet hlavu ze strany na stranu.

Imunita závisí také na stravě.

Recept na posílení organismu

1 pl vlašských ořechů, 1 pl rozinek, 1 pl sušených meruněk, smíchat, přidat 1pl medu, 1 pl citrónové šťávy. Je v tom kálium pro srdce, vláknina pro očištění trávicího ústrojí. V ořechách je vitamín A, nenasycené mastné kyseliny a bílkoviny. Jíst po 1 pl 3x za den. Pečlivě žvýkat.

Čaj pro posílení imunity

2 pl echinacey, zalijeme 1 sklenicí vařící vody, 15 minut vaříme ještě na vodní lázni, necháme zchladnout na teplotu vhodnou pro pití, přecedíme, bereme po 1 pl před jídlem 3x denně. Držet v ledničce.

Anemie hypoplastická, nedostatek železa, slabost, točí se hlava

Mimo jiné pomohlo aloe.

1 pl šťávy z aloe, čaj z třezalky - z 1 pl třezalky a třičtvrtě litru vařící vody, tři čtvrtiny sklenice červeného vína „kagoru“. Aloe týden nezalévat, aby se v listech shromáždila veškerá síla, listy aloe by měly být alespoň tři roky staré. Listy dát na dva dny do polyetylenového sáčku do ledničky, kde je 4 stupně C, aby se zaktivizovaly biologicky aktivní látky, které napomáhají rychlému posílení organismu. 1 pl medu. Povaříme 5 minut . 1 hodinu nechat stát, 3x denně brát po dvou pl.

Komentář imunologa

Med je jedním z nejlepších imunomodulátorů přírodního původu. Tuto směs možno dávat i dětem od tří let.

Recept imunoložky

Půl kg rozmačkané klikvy, sklenice pomletých jader vlašských ořechů, 2 - 3 neoloupaná jablka, lépe kyselý druh, půl kg cukru a půl litru vody. Promíchat, cukr se musí rozpustit. Potom  přivést do varu a na mírném ohni 10 minut povařit. Možno nechat potom v ledničce. Brát 2 čl 2x denně.

Ptačí chlamydióza

Malé dítě má papouška a od té doby trpí kašlem a rýmou. Ptačí chlamydióza byla diagnóza. Kromě lékařské péče je nutno otužovat. Nožky oplachovat vodou pokojové teploty a postupně ji snižovat až do 1 – 2 stupňů. Kontrastní sprchy by měl pravidelně podstupovat rodič spolu s dítětem. Aby se po antibiotikách znormalizovala střevní mikroflóra, dávat nápoj z čajové houby a z tibetské mléčné houby.

Rady imunologa

Sledovat, aby dítě dýchalo nosem, pečovat o jeho harmonické stravování. Dostatek bílkovin pro posílení imunity. Promývat nos, aby se posílila místní imunita.

Čajová houba

Čaj z listu jahodníku, brusinky, maliny a cukr. Také trocha medu. Do třílitrové lahve nalít jeden a půl litru horké vody, možno i dva litry. 2 pl černého čaje. Kůrku poloviny pomeranče nebo celé mandarinky, 1 pl máty. Necháme stát 15 minut. Procedíme do druhé nádoby. Ochladíme na pokojovou teplotu. Až to takto vychladne, přidáme asi 200 g cukru. Do toho dát čajovou houbu, která reaguje s cukrem a netloustne se z toho, naopak, podporuje to stabilní přiměřenou váhu. Houba tam je dva až tři dny, může tam být i dva týdny. Pít třikrát denně před jídlem 1 sklenici.

Otužování

Nořit se v zimě do díry vysekané v ledu i s dětmi. Mít teplou obuv, sněhem se natírat a potom ručníkem třít do červena. Stát bosky ve sněhu. Ale potom se obout do teplých bot.

Cibule pro zvýšení imunity

250 g cibule nadrobno pokrájíme, 200 g cukru, půl litru vody, dáme na oheň a odpařujeme na cibulový sirup.  Brát 1 pl před jídlem. Obzvlášť na jaře a na podzim.

Spánek, pyl a nachlazení

Častěji se prochladí lidé, kteří spí méně než 7 hodin.

Pro imunitu je velmi důležité dobře spát. Také brát pyl, který sbírají včely. Pro podporu imunity vzít polovinu balíčku tvarohu, 2 čl pylu. Pyl se prodává v granulích. Ty se nevstřebávají a nerozpouštějí vlivem žaludečních šťáv. Proto nutno rozehřát pánev, oheň vypnout, pánev odstavit a nasypat do ní pyl. Nechat hodinu stát, aby se to vysušilo. Umeleme potom na kávomlýnku. Prášek nasypeme do skleničky. Odtud odebíráme. Smícháme s tvarohem a jíme.

Pro posílení imunity a zlepšení spánku

Drobné větvičky ze smrku a kvašené zelí, přesněji šťáva z kvašeného zelí. 2 pl jehličí. Dáme je do 1 sklenice vařící vody. Pak odstavíme a procedíme. Přidáme 3 pl šťávy ze zelí. Tuto sklenici nápoje vypít během dne. Zlepšuje to spánek a imunitu.

Špatný spánek, stres a imunita

Mají přímou souvislost. Krysy a myši nelze prakticky nachladit, protože mají výbornou imunitu. Ale na pár dní dát ke kleci kočku a krysy i myši budou ve stresu a budou špatně spát. Potom velmi rychle propadnou nachlazení. Pro posílení imunity je nutno odstranit chronický stres a normalizovat kvalitu spánku. Abychom dobře spali, je třeba dobře prožít den. 4 – 5 dní v týdnu mít hodně pohybu, cvičit, chodit ostrou chůzí, zlepší se kvalita spánku i imunita.

Japonci zvyšují imunitu

Jedí hodně mořských potravin. Mořské řasy čerstvé, nebo sušené namočit. Jablko postrouháme, smícháme s řasami. Řasy mají mnoho minerálních látek, jódu, jablko má mnoho vitamínů. Zvyšuje to imunitu. Jód podporuje funkci štítné žlázy a tím také ovlivňuje imunitu. Pektin v jablku zlepšuje funkci trávicího systému a vyvádí z těla toxiny.

Spaní a imunita

Vezmeme chmel, levanduli, mateřídoušku, tymián, růžové lístky, sušenou kůru mandarinek nebo pomerančů. Dáme do polštáře a spíme na něm. Spánek je základem pro dobrou imunitu.

Koktejl z adaptogenů na posílení imunity

Tinktura eleuterokoku, žeň-šeně, z plodů klanoprašky čínské a kořenů rodioly růžové. Stimuluje to imunitní systém.  Všeho po 25 ml, smíchat, přidat 250 ml sirupu ze šípků. Přidáme šťávu z jednoho citrónu. Smícháme, držíme zakryté v pokojové teplotě. Bereme dopoledne s trochou vody po jedné čl. Možno brát i dvakrát za den, ale vždy dopoledne. Kontraindikace:

cukrovka, hypertenze, nespavost a neurózy.

 

Pro zvýšení imunity

·         Klid posiluje imunitu. Je třeba se učit vnitřnímu klidu.

·         Výživa musí obsahovat biologicky aktivní látky, obzvlášť plnohodnotné bílkoviny.

·         Pohyb na čerstvém vzduchu!

·         Pít roztátou vodu a vařit z ní. Očišťuje organismus a dodává mu energii pro imunitní systém.

·         Denně spát 8 hodin!

Jak se mohu zbavit rýmy?

Udělat si z vaty tamponky a namočit je do medu a strčit do nosu. Krásně to čistí vedlejší nosní dutiny. Ale nejdříve promýt nos.

Lidový recept na kapky do nosu při nachlazení

Syrovou červenou řepu odšťávnit – stačí 3 čl šťávy. 1 čl medu přidat, promíchat, 3 –5 kapek do každé nosní dírky. Kapat 2x – 3x za den.

Rýma

Přidávat do jídla koření, protože to podporuje trávení. Rýma může vznikat na základě špatně strávené potravy. Kapky do nosu: 1 čl oleje rakytníku řešetlákového, oleje ze šípků, 1 čl šťávy z aloe. Vše smíchat, týden kapat po 3 – 4 kapkách do nosu 3x – 4x. Předtím, než nakapeme do nosu tyto kapky, promýt nos touto směsí: 4 čl meduňky, zalijeme 1 sklenicí vařící vody, necháme vystydnout, procedíme a promýváme nos.

Dále je třeba dělat dechová cvičení.

Častá rýma

Při rýmě začínají bolet i uši. Udělat si pytlíček z gázy a naplnit jej heřmánkem, zašít jej. Udělat čtyři takové malé pytlíčky. Položíme je na pánvičku, rozehřejeme je. Až se nahřejí, bereme jeden pytlíček a položíme jej na kořen nosu a druhý na zátylek. Až to přestane hřát, vrátíme pytlíčky na pánvičku a vezmeme ke stejnému účelu druhé dva. Rýma zmizí. Před tím je dobré promýt nos. Výborný je komplex Dolfin, který obsahuje minerální látky a působí pozitivně na sliznici nosu, zbavuje otoku a čistí ji. Rýma souvisí se vznikem zánětu středního ucha, zánětu vedlejších nosních dutin, bronchitídy.

Angína, nachlazení, chřipka, infekty – uvařit bujón: na 100 g masa na konci varu přidat 2 – 3 bobkové listy. Ještě 2 minuty vařit. Bujón posiluje člověka a ničí viry.

 

Angína

Dva velké brambory uvařit ve slupce, rozmačkat, přidat 1 pl rostlinného oleje, 3 kapky jódu, zamíchat, dát na bavlněnou látku a přikládáme na hrudník a na krk, teplé držíme 2 až 3 hod.

Při nachlazení

Uříznout 3 čerstvé pokojové papričky. Umeleme na masovém strojku nebo rozdrtíme dřevěným tloukem. Zalijeme trochou vařící vody a necháme 15 minut odstát. Potom procedíme, namočíme vatu a gázu, obložíme tím plosky nohou, zabalíme igelitem a jdeme spát. Druhý den je nachlazený člověk zdráv.

Zázvorový čaj posiluje imunitu a zlepšuje trávení.

Přechlazení

Mast a koupel

Pomůže při nachlazení a bolestech v kloubech. 3 pl práškové hořčice, zalít trochou horké vody, rozmíchat a nalít do vany. Lehnout do horké koupele, ne déle než na 50 minut a neponořit oblast srdce. Hořčici nesmíme vařit, protože se ztrácí její léčivá síla.

 Ochrana před nákazou – maska – ústenka.

Česnek – jeden dílek neoloupaný dáme mezi vrstvy gázy v ústence a tím se ochráníme proti virové infekci.

Ochrana proti nákaze chřipkou – posílení organismu

Jedno celé vajíčko, trocha práškového zázvoru, jedna pl medu, rozmícháme, přidáme 1 sklenici vody a pijeme po 100g 2x denně. Zlepšuje to imunitu a trávicí systém.

Národní umělkyně Ruska Zoja Zelinskaja měla těžkou chřipku, která měla komplikace v podobě suché pleuritídy. Pomáhala dechová cvičení a nápoj z kaliny. Rozdrtíme ji, přidáme trochu medu a horkou vodu. Máme vitamínový nápoj.

 

Šaljapinův recept

2 žloutky, 6 pl cukru, ušlehat na gog mog, přidat 1 pl koňaku a horké vařící mléko. Po lžicích v posteli vypít. Zavázat si hlavu šátkem a usnout. Ráno bude nádherné.

Další recept na imunitu

Obujeme si tenké ponožky, které jsme předtím namočili do lihu smíšeného s voňavkou a vyždímali. Na tyto vlhké ponožky oblékneme teplé ponožky a jdeme spát.

Komentář lékaře imunologa Vladimíra Boliboka

Chřipka je těžší onemocnění než banální nachlazení. Jde o intoxikaci, protože virus chřipky vytváří v organismu toxiny. Chřipka je chorobou měst. Ruský venkov vůbec chřipku neznal. Nyní žije 70 % ruského obyvatelstva ve městech. Nákaza chřipkou jde vzdušnou cestou. Virus chřipky je nositelem dvou hlavních toxinů – neuraminidáza napadá nervový systém a hemoglutinin, který postihuje cévní systém a krev. Dochází k zánětu sliznic dýchacích cest a nejtěžší komplikací chřipky je virová pneumonie, která nereaguje na léčbu antibiotiky. Pneumonie se rozvine pátý až šestý den chřipkového onemocnění. To už vyžaduje nemocniční léčbu, protože se s lidovými prostředky s touto nemocí nedá bojovat. Pro doléčení dýchacího systému je dobrý tzv. prsní čaj.

Prsní čaj

1 díl šalvěje, 1 díl máty, 1 díl lipového květu, zalít vařící vodou. Pít celý den po troškách.

Následky po chřipce

Olga Busova měla jen jednou v životě chřipku, která však měla velmi silný průběh. Potom následovala slabost a snadná únava, zůstal trvalý, i když jen slabý kašel. Paní Busová dostala recept na zvýšení imunity od své učitelky.

Jak povzbudit imunitu?

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Probiotika zázvor a křepelčí vejce

Vanesa,4. 11. 2015 13:00

Dobrý den, chci poděkovat za opravdu super tipy na přírodní léčiva!!! Osobně musím souhlasit s tím že křepelčí vajíčka pomáhají, jelikož je pěstuje kamarádka a začala mi je vozit když byl malý po zápalu plic. Od té doby mu je dělám místo normálních vajíček a naprosto je zbožňuje. Sice jich je potřeba 4x toli kaby se najedl ale to za to stojí. Já osobně užívám Biopron premium což jsoupřírodní probiotika a taky si dělám domácí zázvorový sirup s medem a citronem... Myslím že není nic lepšího!!!!

Re: Probiotika zázvor a křepelčí vejce

Monča,7. 11. 2017 10:52

Az budete hledat neco pro rychlou posilu imunity, urcite mrknete na muj clanek.. Pisu o tom, co jist a take ktere ceske doplnky maji dobry ucinek... clanek zde -- https://www.slimming.cz/posileni-imunity-babske-rady/