Jdi na obsah Jdi na menu
 


Klíšťata od vás utečou

11. 10. 2015

Vlaštovičník

Celý vlašťovičník promyjte, nastříhejte do zavařovací sklenice, zalijte jedlým olejem, uzavřete víčkem a postavte na okno, na slunce na 8-10 dní. Pak slijte do menších lahviček. Pro tři osoby stačí 50 ml na celé léto. Před procházkou do přírody si tímto olejem namažte ruce, nohy až po kolena a třeba i krk. Klíště se vám vyhne. Máme to léta vyzkoušené. Potíráme tím i psa na hlavě a zespodu a bezvadně to funguje.

 

 

Rozmarýn

 

Máme pro vás zaručený a vyzkoušený recept proti klíšťatům. Návod na domácí bio-repelent je přímo ze Švédska. Náš rozmarýnový odvar neobsahuje žádné chemikálie!!

Na přípravu potřebujete 1 sáček rozmarýnu, který koupíte v obchodě, jako přísadu do jídla, 1 litr vody a 1 lžíci bílého vinného octa. Do hrnce nalijte vodu a přiveďte ji do varu. Potom odstavte a vysypte do vody rozmarýn a nechte pořádně vylouhovat. Rozmarýn může být ve vodě, až do vychladnutí odvaru. Potom scedíme rozmarýn a přidáme 1 lžíci vinného octa. Přírodní repelent se přelije do sprejové lahvičky a uloží se do chladničky. Před každým výletem do přírody si nasprejujeme tělo, hlavně nohy od kolen dolů. Nasprejujeme si také obuv!!