Jdi na obsah Jdi na menu
 


Konopné máslo

 

Rozdrcené palice nebo listy a palice (4:1) samičích rostlin konopí (25 g) nasypat do pekáče a dát na 10 minut do trouby předehřáté na 100°C. Vsypat do kvalitního másla rozpuštěného ve vodní lázni (nejlépe v hrnci s dvojitým dnem na svařování mléka) a za občasného míchání vařit 30 minut. Máslo přecedit přes síto a pak přes jemné plátno do sklenice s uzávěrem. Palice a listy se ještě mohou 1,5 hodiny povařit v mléce a získáte tak konopné mléko bhang. Skladovat v lednici nejlépe ve skleněné nádobce s víčkem na závit, maximálně po dobu 2 měsíců.
Máslo je možné zamíchat do jídla či nápoje, nebo pozřít přímo. Užívat jednou denně večer lžičku másla, nejlépe do čaje před spaním. Dochází-li po konzumaci k nežádoucímu pocitu omámení, je nutné dávku v prvním týdnu snížit na půl lžičky.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář