Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pleťové masky a péče o pleť

 

Pleťové masky a péče o pleť

·         Mít kostky ledu nebo udělat kostky ledu z šalvějového čaje nebo z okvětních plátků růží. Ráno jednou kostkou ledu potřít (osvěžit) obličej a krk.

·         Maska: 1 polévková lžíce kysané smetany, 1 štamprle koňaku, 1 žloutek, trocha citrónové šťávy. Vše ušlehat a uložit v ledničce. Ráno na 5 minut potřít obličej, totéž možno i večer. Po použití smýt teplou vodou a teprve potom použít krém a další kosmetiku.

·         Krása pleti: 2 polévkové lžíce ovesné mouky, ½ sklenice sladké smetany, 2 polévkové lžíce mandlového oleje. Vše smíchat. Nanést na obličej na 20 minut. Smýt chladnou vodou. Smetana ochraňuje a zvláčňuje kůži, není po ní alergická reakce.

·         Maska: žloutek s olivovým olejem, k tomu jakýkoliv olej ze semen meruňky nebo broskve. Smíchat. Na 15 – 20 minut nanést na obličej a dekolt. Potom smýt teplou vodou.

·         Očista pleti: 1 čajová lžička „socu“ z černé kávy, 1 čajová lžička kysané smetany, přidat nějaký éterický olej, smíchat. Nanést na obličej a dekolt a masírovat po masážních liniích. Předtím kolem očí jemně nanést olivový olej.

·         Maska: postrouhat najemno mrkev, přidat olivový olej a smíchat. Nechat asi hodinu odležet a potom nanést na obličej a dekolt. Poležet 20 minut. Smýt teplou vodou.

·         Maska: olivový olej, med, kysaná smetana, šťáva z ½ citrónu. Smíchat a nanést na obličej, dekolt a ruce. Poležet 20 minut. Smýt teplou vodou.

·         Maska: šťáva z jedné mandarinky, jeden žloutek, jedna polévková lžíce teplého mléka, jedna čajová lžička olivového oleje. Vše smíchat. Nanést na 20 minut na obličej. Také na ruce, na které potom natáhneme gumové rukavice a zabalíme je teplou šálou. Skvěle zvlhčuje a má výborný efekt. Smýt teplou vodou.

·         Jak předejít brzkým vráskám kolem očí. Je-li pokožka suchá, stačí použít kolem očí na 10 minut kysanou smetanu. Ráno potírat pokožku kolem očí kostkami ledu, který uděláme z čaje z heřmánku nebo z měsíčku, nebo ze šalvěje. Výborně to tonizuje kůži.

·         Recept na omlazení kůže: Sklenice kyselého mléka, 1 pl soli, promíchat, 2x týdně tím natírat celé tělo. Kyselé mléko normalizuje ochranu kůže, zvlhčuje. Sůl vytahuje zpod kůže usazeniny. Kyselé mléko obsahuje látky, které napomáhají omlazení kůže.

·         Tajemství francouzského půvabu: nenápadné líčení, správná životospráva, malé porce jídla. Jedí velmi pravidelně. Od 13 do 15 hodin je oběd. Nelze v tu dobu nikomu telefonovat. Jedí dostatečně, ale na konci každého jídla je zelený salát. Vaří se velmi jednoduše. Do salátu ocet a olivový olej.

·         Francouzská maska: med .- 1 pl, šťáva z půlky citrónu, ušlehat 1 bílek, přidat do medu s citrónem, nanést na obličej a poležet 15 minut. Osvěžuje a omlazuje to kůži obličeje.

·         Maska na celé tělo i obličej: zvlhčuje kůži, drobné vrásky mizí, je to dobrá výživa pro pleť. 1 čl heřmánku, 1 čl máty, 1 čl jitrocele. Zalijeme sklenicí vařící vody. Zamícháme a necháme odstát 15 minut. Procedíme a přidáme do tohoto čaje půl čl bramborového škrobu, rozmícháme a nanášíme na ruce. Kůže bude hedvábná a hladká. Nebude praskat mrazem a nebude se šupit. Touto maskou lze mazat celé tělo včetně obličeje.

·         Čerstvá játra vepřová umeleme, přidáme bílek, zamícháme a naneseme na 15 minut na obličej. V játrech je mnoho bilogicky aktivních látek a krev, což pomáhá nasytit kůži kyslíkem.

·         Maska podle Kleopatry: Kleopatra používala acidofilní mléko. Nanášet 4 dny po sobě tuto masku na obličej. 5. den nanést zvlhčující krém. Výborně to působí na kůži a pleť.

·         Maska z brambor: Postrouhat bramboru najemno, přidat mléko a mouku a na dvacet minut na obličej z toho udělat masku. Komentář kosmetičky: brambora je bohatá na kalium, takže má účinky proti otokům (pytlíky pod očima). Vyživuje to kůži. Maska je dobrá.

·         Ráno umývat obličej střídavě teplou a studenou vodou. Nebo zamrazit bylinné čaje na kostky a těmi se ráno omývat. Pro mastnou kůži se sklonem k zánětům udělat odvar z měsíčku lékařského, pro dráždivou kůži z heřmánku, protože ten uklidňuje kůži, pro zralou kůži je výborný odvar z lípy. Z těchto odvarů udělat kostky ledu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář