Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pleťové masky

 Maska z kalanchoe

Recept maskéra pro obnovení příliš suché pleti, nebo po omrznutí obličeje. Po této masce se během 20 minut stav kůže znormalizoval.

1 vrchovatá čl ovesné mouky, zalijeme 2 pl vařící vody. Promícháme důkladně, 1 čl šťávy z kalanchoe, 1 čl olivového oleje. Je to tekutina, kterou vtíráme do obličeje. Tato maska má také liftingový efekt. Ochraňuje pleť před vysycháním.

Jarní péče o pleť

Hrst petrželové natě najemno nařezat, dát do litrové lahve, zalít půl litrem vařící vody. Nechat odstát půl hodiny. Přidáme potom 2 pl medu. Potom ještě, až vmícháme med, necháme postát 10 minut. Hodně namočeným vatovým tamponem potíráme vydatně obličej. To děláme večer, až si očistíme pleť a na noc máme takto ošetřený obličej.


Jednou týdně dělat tuto masku.

Mrkev a červenou řepu nastrouháme nahrubo, naklíčenou pšenici najemno nakrájíme a jablko i s kůží nastrouháme. Všeho po jedné pl, vše smíchat a zalít trochou rybího tuku. Páchne to, ale je to velmi užitečné. Jednou týdně  nanášíme na obličej na 15 minut. Kůže je krásná a zářivá.

Co dělat pro svou krásu a zdraví, aniž bychom se uchylovali k plastickým operacím?

Aleftina Fedosejeva mluví o medu jako o vynikajícím kosmetickém prostředku. Místo zavařování měkkých plodů paní Fedosejeva zalévá prostě plody medem, dává med do tvarohu, do čaje atd. Za rok sní sama i 40 kg medu. A žádná maska není bez medu! Také nervový systém je podporován medem. Paní Fedosejeva používá do medu na kávomlýnku umleté mrtvé včely. Včela obsahuje včelí jed, propolis, čistý chitin atd. Samo tělo včely je léčivé. Včela žije jen 30 dní. Včelí hospodářství je bezodpadové.

Maska

Kopřiva, vlaštovičník, jitrocel, bršlice (Aegopodium), několik lístků z břízy, mladé jehličí. Všeho jen trochu. Umeleme na masovém strojku a přidáme tam tekutý med – půl čl. Tuto masku můžeme dát dokonce i na víčka. Maska má stahující efekt a med rozšiřuje póry a vyživuje. Masku držíme asi 15 minut. Například je dobré tuto masku aplikovat předtím, než jdeme do parní lázně. Potom masku smyjeme, jdeme do lázně a potom opět tuto masku použijeme, smyjeme a opět jdeme do lázně.

Maska

Olivový olej dáme na vodní lázeň a rozpustíme v něm včelí vosk. Pečlivě mícháme, až vosk roztaje. Pak přidáváme po kapkách šťávu z kopřivy, z jitrocele, z rozemletých listů břízy a jehličí. Potom přidáme malinko mumia. Tato maska je hojivá, výživná. Maska se vsakuje a není ji třeba smývat.

Slupky z okurek – herečka, národní umělkyně Ruska Raisa Rjazanova

Když snídá dvě okurky, slupkami si otírá pleť a potom je teprve vyhazuje. Když má jahody, jí je a některou rozmaže po obličeji jako masku. Pro kůži je parní lázeň vynikající očistný prostředek. Nosí s sebou do parní lázně kukuřičnou krupici a tou dělá peeling. Kůže je potom jako u batolete. Med si natře na obličej a nechá chvíli. Upozorňuje, že s medovou maskou jít do parní lázně nelze, protože bychom se spálili. Když vadnou růže, nevyhazuje růžové okvětní plátky, ale v malém množství vody je povaří, nechá vychladit a zmrazí. Potom se ráno otírá po celém těle růžovým ledem.

Komentář fytoterapeutky Lydie Ďjakonové

Vlaštovičník je výborné antiseptikum. Vlaštovičník obsahuje oranžovou šťávu. Tato šťáva zbarvuje kůži obličeje, která získává matný odstín, barvu opálení. Sliz obsažený v jitroceli zvlhčuje pleť a prodlužuje její mládí. Bříza má  antiseptické vlastnosti, bělí a tonizuje kůži. Bříza se velmi často používá do různých kosmetických prostředků. Bršlice je známý plevel, který obsahuje mnoho různých minerálů a vitamínů. Kopřiva je výborný vitamínový prostředek, který má navíc imunotropní účinek. Imunita kůže je také velmi důležitá. Někteří lidé však mohou být na kopřivu alergičtí. Proto s ní musíme zacházet opatrně. Med, který přidáváme k těmto bylinám, je nositelem látek v bylinách obsažených. Tím dochází k synergismu, tj. posílení účinnosti látek v rostlinách obsažených.

Maska

Zasloužilá umělkyně Ruska Světlana Karpinskaja o využití ovoce v kosmetice

Jahody – 7 – 8 kusů rozmačkáme,  přidáme půl skleničky čaje z čajové houby. Jahody obsahují ovocnou kyselinu, vitamíny a strukturovanou vodu. Čaj z čajového hřibu a kyseliny z ovoce dodávají ochrannou kyselost pleti.

Maska

Tučný tvaroh nanést na obličej v dosti silné vrstvě a držet tak dlouho, až je z tvarohu kůrka na obličeji. Tvaroh vypíná a bělí kůži.

Třešně jako kosmetický prostředek - herečka Natálie Soldatova považuje za vynikající kosmetický prostředek třešně. Seznámila se s ženou, která vypadala až urážlivě krásně. Natálie se domnívala, že jí je asi 50 let, ale ukázalo se, že je šedesátiletá. Je to kosmetička.

1 vrchovatá pl tvarohu, 100 g třešní, mrkvové šťávy 1 pl pro lepší vstřebávání. Vše dáme do mixéru a naneseme potom na obličej. Kosmetika, která se prodává, nemůže nikdy dostihnout kvalit přírodní kosmetiky, protože ovoce obsahuje strukturovanou vodu. V průmyslové kosmetice strukturovaná voda již není, protože se velmi rychle zničí. Strukturovaná voda zlepšuje turgor kůže. Průmyslová kosmetika se rychle okysličuje a ztrácí své vlastnosti. Přírodní kosmetika proto vede na celé čáře.

Maska pro zdravé vlasy

Herečka Taťjana Abramova ukazuje masku pro vlasy

Hena – 1 pl, přidáme do ní vody, aby vznikla kaše, přidáme žloutek a 1 pl olivového oleje a 1 pl modré hlíny.  Naneseme na suché vlasy. Někdo přidává i trochu práškové pálivé papriky, aby vlasy lépe rostly. Zamotáme do teplého ručníku a necháme působit asi 20 – 30 minut.

Maska proti vypadávání vlasů

Mladá žena, redaktorka, měla v práci silný stres a v důsledku toho jí začaly velmi silně vypadávat vlasy. Žloutek smíchat s 50 ml piva, nanést na vlhké vlasy na půl hodiny. Vlasy zakrýt igelitem a teplým ručníkem. Potom se tato maska zásadně smývá čajem z březových listů. Bříza vyživuje vlasy a ty jsou potom hedvábné. Březové listy zalijeme vařící vodou a necháme zakryté stát 15 minut. Potom masku tímto čajem smyjeme. Až vlasy uschnou, můžeme je mýt šamponem s balzámem. Stačilo to dělat týden.


Zelenina v kosmetice

Herečka Natálie Gončarová radí, že pro kůži je velmi důležitá výživa. Uvádí salát, který působí jako kartáč. Nastrouhaná červená řepa, přidat do ní dýňový olej, 3 stroužky česneku, jakoukoli zeleň a také černou ředkev. Poměr řepy a černé ředkve je 4:1.

Maska

Trošku mletého kmínu a trošku skořice. Přidáme 1 pl kysané smetany. Tato maska je velmi aktivní, proto ji nesmíme držet na obličeji dlouho. Stačí pouze 10 minut. Smýváme teplou a potom studenou vodou.

Maska

Pomixujeme rajče, které nejprve spaříme a oloupeme, 1 pl syrové postrouhané brambory, 1 pl olivového oleje a 2 listy zeleného salátu. Naneseme na 20 minut na obličej a dekolt. Smyjeme teplou a pak studenou vodou.

Mrkev v kosmetice

Ludmila Melnikova vypráví, že jí zemřela matka, potom jí zároveň zahynuli 4 sourozenci a pak jí shořela chata. Ludmila zhubla o 25 kg. Tím, že jí chata shořela, tím ji zachránila. Ludmila změnila životní styl, odjela na chatu a začala ji stavět znovu. Bydlela ve stanu. Nyní vypadá tato dáma skvěle.

Dává recept na masku.

Maska

1 pl mrkvové šťávy, 2 čl umletých mandlí, 1 čl olivového oleje. Karoten a vitamín A se lépe vstřebávají za přítomnosti tuku. Přidáme hrstku pomletých ovesných vloček – asi 3 čl. Rozmícháme na kaši. Když je to moc husté, můžeme přidat trochu mrkvové šťávy. Naneseme na obličej. Dáváme pozor, bychom masku nedali na víčka pod oči.

Pro ozdravení kůže

Okvětní plátky růže a heřmánek.  2 větší špetky růžových lístků a 2 špetky květů heřmánku rozmělníme na kašičku a zalijeme sklenicí horké vody. Vezmeme gázu, smočíme v tekutině a přiložíme na obličej a šíji. Držíme 10 minut. Heřmánek je jemné antiseptikum. Desinfikuje kůži, působí proti uhrům a likviduje zánětlivé procesy. Růže kůži ochlazuje, zjemňuje, desinfikuje, vyrovnává vrásky a snímá otoky.

Komentář kosmetičky

Léčivé byliny lze používat zevně i vnitřně. Vynikající pro kůži je pelyněk. Vezmeme půl čl, zalijeme sklenicí vařící vody, necháme odstát 45 minut a pijeme pouze jednou za týden, protože  pelyněk je sice prospěšná bylina, ale je také mírně jedovatý.

Puškvorec zlepšuje barvu obličeje při vnitřním použití.

Mořena barvířská (Rubia tinctorum) je pro kůži též při vnitřním užívání prospěšná.

Maska proti vráskám

1 pl rýžové mouky, 1 pl kyselého mléka, 1 pl čerstvé mrkvové šťávy, 1 pl citrónové šťávy. Citrónová šťáva podporuje obranyschopnost kůže a podporuje průnik vlhkosti do kůže. Ovocné kyseliny jsou pro kůži velmi užitečné. Promícháme a nanášíme 2x – 3x za týden po dobu jednoho měsíce.

Maska proti pigmentovým skvrnám

1 sklenice vařící vody na 5 pl mandlí, zabalit a zakrýt, nechat 25 minut v teple. Potom vodu slijeme, mandle umeleme na masovém mlýnku, přidáme šťávu z půlky citrónu, přidáme 1 pl vařící vody, smícháme a naneseme na obličej. Držíme 30 minut, smyjeme vodou. 10x – 15x opakujeme.

Maska proti vypadávání vlasů

3x týdně umýt vlasy z odvaru kořene kopřivy, lopuchu, vřesu, chmelových šišek. Vlasy jsou lesklé a houstnou.

Uhry

Umeleme na masovém mlýnku sklenici ovesných vloček, smícháme s čajovou lžičkou jedlé sody. 1 pl této směsi rozmícháme na kaši s trochou teplé vody. Kaši nanášíme na obličej jednou týdně, dokud se obličej nevyčistí.  Je to velmi účinný prostředek

A další rady

Pravidelně choďte do parní lázně a budete vypadat mnohem mladší.

Co používáte do jídla, používejte i pro masky.

Pro prevenci vrásek se umývejte 3x – 4x odvarem z březových listů a březových pupenů.

Pijte mrkvovou šťávu, kůže po ní vypadá báječně a tato šťáva nás ozdravuje.

Pamatujte, že krásný člověk je zdravý. Proto veďte zdravý životní styl. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář