Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zóny zdraví a života

2. 2. 2012

Zóny zdraví a života – místa, která léčí.

Andělská hora
 Nad dnešní obcí tohoto krásného jména stával kdysi na příkré holé skále slavný hrad. Původně jej založil toho času mocný rod Hrabišiců, kterým náležela oblast od Kadaně až ke Karlovým Varům a na jihu až ke Žluticím. Na místě hradu je dnes pěkná vyhlídka, která láká turisty z dalekého okolí. Kromě krásného rozhledu je na tomto místě rozsáhlá pozitivní zóna, která působí blahodárně na lidský organismus, působí příznivě zejména na depresivní stavy, normalizuje vibrační rovnováhu člověka, posiluje ochrannou funkci aury. Procházky na tomto místě jsou prospěšné především pro lidi přepracované a stresované. Nejlépe zde načerpáme energii příjemnými procházkami spojenými s dechovým cvičením – nádech, výdech a zadržení dechu po dobu, která je pro nás během chůze snesitelná tak, aby se nám nezačala točit hlava nebo nedělalo nevolno.

Belveder
 Letohrádek královny Anny je po stavbách italských nejkrásnější stavbou renesančního slohu 1. poloviny 16. století. Kromě svého fascinujícího zjevu je obdivuhodným magickým místem, které lze charakterizovat jako svatyni. Největší pozornost při návštěvě letohrádku je třeba věnovat symbolům základních živlů, jež se používají v astrologii – oheň, země, vzduch a voda. Pobyt v tomto prostoru nám přináší nejen vnitřní rovnováhu, pokud procházíme právě těžkou životní situací, ale navíc také reguluje poměr těchto živlů v nás. Jsme-li tedy zbrklí, neumíme se soustředit, dříve jednáme než myslíme, pak máme šanci tuto převahu ohně v nás pravidelnými procházkami, spojenými s krátkou meditací na tomto místě, zmírnit a posílit myšlení, schopnost se učit a soustředit se. Kromě samotné budovy působí také obrazy na stěnách. Nejsilnější pozitivní energie vyzařuje z obrazu, na němž je znázorněn Ferdinand I. a jeho žena královna Anna Jagellonská, podle které je letohrádek dnes nazýván. Panovník své choti podává na vyobrazení květiny jako symbol lásky.

Dívčí kámen
 Starodávný rožmberský hrad stojí na vysoké skále nad Vltavou na místě, kde stávalo staré keltské a markomanské opevnění. V roce 1349 zde byl Rožmberky založen hrad, který se stal nedobytnou baštou a bezpečným úkrytem nejen jejich velkého majetku, ale také jejich dětí a žen. Pobyt na tomto hradě a procházky v jeho okolí lze doporučit všem, kdo mají jakékoliv psychické problémy, především ale toto místo výrazně pomáhá proti následkům přepracovanosti, při potížích se spánkem, proti nervozitě a různým fóbiím. Nedoporučuje se však těm, kdo trpí závratěmi, rozhodně se nedoporučuje také k podpoře léčby drogové závislosti nebo alkoholismu. Nejenže by takovým lidem pobyt na hradě neprospěl, ale naopak by se mohli dočkat zhoršení svých potíží. Také nelze toto místo doporučit lidem s nemocným srdcem a s vysokým krevním tlakem.
 
Hasištejn
 V době svého největšího rozkvětu se hrad podobal sídlu Múz, jakési malé akademii, a to proto, že se téměř ke každému oboru studia na hradě nacházely sbírky. Největším hasištejnským pokladem byla veliká, bohatá knihovna. Původ hradu není znám, byly zde ale nalezeny stopy pohanského pohřebiště, což svědčí o velmi dávném osídlení. Hrad Hasištejn je vhodným místem ke studiu, zlepšuje koncentraci, paměť a schopnost prostorového vnímání, povzbuzuje obrazotvornost, má velmi uklidňující vliv na psychiku, inspiruje k novým nápadům, podporuje logické myšlení,. Posezení na Hasištejně prospěje také lidem, kteří hře slyší, trpí bolestmi hlavy, hučí jim v uších, utrpěli úraz hlavy apod. Na hradě je dobré se opřít o hradní zdi nebo o nějaký strom v jeho blízkosti, zavřít oči a představovat si, že naše nemoc nebo problém, který nás trápí, přechází do hradního kamene nebo kmene stromu.
 
Komáří vížka, Kozákov
 Komáří vížka byl původně dům nad bývalými cínovými doly, na jejichž místě jsou dnes zarostlá propadliště dávných štol a šachet. Dnes je na Komáří vížce rozhledna, často pro svoji nádhernou vyhlídku navštěvována. Na Komáří vížce u městečka Krupka na Teplicku a stejně tak na vrchu Kozákově, známém nalezišti polodrahokamů, se nacházejí sice pouze slabší kladné zóny, které přímo neuzdraví, mohou však na některé citlivější jedince působit podobně jako afrodiziakum, inspirovat v umělecké tvorbě, vylaďovat organismus příjemné optimisticky, zahánět chmury a pocity nejistoty, zbavovat splínu. Velmi příznivě působí procházka těmito místy na rychlé vystřízlivění po požití většího množství alkoholu a může mít nezanedbatelný vliv i na snadnější překonávání drogové závislosti. Pobyt na těchto místech, zejména ranní procházky, posiluje vůli a zvyšuje naši odolnost vůči manipulaci druhými lidmi, dodává nám sebevědomí a pocit jistoty, má vliv na urovnávání mezilidských vztahů, je vhodným místem k usmiřování a odpouštění. Může urychlit nebo obnovit milostné románky, způsobit náhlá vzplanutí či dodat odvahu k vyznání u ostýchavých a nesmělých, u nestálých však naopak podporuje zóna jejich přelétavost, může zvyšovat potřebu předvádět se, koketovat, flirtovat.
 
Labské pískovce
 Existují celé rozsáhlé oblasti, které působí na člověka příznivě. Návštěvu takových míst je vhodné spojit s „ozdravným pochodem“, abychom tak jejich příznivý vliv ještě posílili pohybem na relativně čerstvém vzduchu. Pískovce působí velmi blahodárně na celkovou svěžest, odolnost a posílení imunitního systému, načerpání energie, optimismu a vyladění celého organismu jako hudebního nástroje. Pískovcové skály dobře pohlcují jakékoliv záření a tudíž jsou velmi vhodné k „odkládání“ našich neduhů – od nemocí až po veškeré negativní emoce. Stačí se jen k takové skále přitisknout a ucítíte sami, jak zázračnou moc pískovec má. Je dobré si nějaký kamínek najít a mnout jej v ruce, aby do sebe vtáhl naše negativní vibrace. Když nabudeme pocitu, že nám kamínek v ruce vadí, zahrabeme jej do země.
 
Neratov
 Nedaleko Rokytnice v Orlických horách je velmi romanticky položená víska, která se jmenuje Neratov. Pohoří kolem několika málo domků tvoří jakousi vysokou, nedobytnou hradbu s nádhernými vyhlídkami po okolí. V těchto místech se nachází jedna z nejsilnějších pozitivních zón. Její vliv umocňuje nádhera a panenskost okolní přírody. V prostorách kostela, který je částečně bez střechy, vás brzy rozbrní celé tělo a naskočí husí kůže, ačkoliv není zima. Energie, kterou se v tomto „andělském chrámu“ nabíjíte, je všeobecně ozdravná, posilující, skutečně zázračná. Působí léčivě a může nezanedbatelně pomoci i beznadějně nemocným. Má příznivý vliv na všechny nemoci, zejména však na nemoci pohybového ústrojí, onemocnění srdce, nevyléčitelné nemoci, jako je rakovina a leukémie, normalizuje životní funkce, podporuje činnost vnitřních orgánů, vylaďuje organismus, působí proti negativnímu vlivu škodlivých zón, proti astrálním útokům, neutralizuje působení černé magie.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář